Coș - 0,00 lei

Termeni si conditii

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. S.C. MEVICONS.SRL își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi făra o altă notificare.

1. Despre noi

www.mevicons.ro este un serviciu de comerț cu amănuntul prin intermediul unui magazin on-line, oferit de S.C. MEVICONS SRL  cu sediul în Oradea , str. Simion Bărnuțiu nr.27 (colț cu B-dul. Decebal), înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J05/836/2013, având cod unic de înregistrare RO31678659.

Ne puteți contacta:

a. la magazinul nostru de prezentare : aflat în Oradea , str. Simion Bărnuțiu nr.27 (colț cu B-dul. Decebal).

b. prin e-mail la adresa: mevicons@gmail.com ( pentru cereri de informații sau comenzi).

c. la telefon: 0359/466.582

2. Utilizarea site-ului

2.1.Proprietatea Intelectuală

Site-ul www.mevicons.ro poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Conținutul și design-ul www.mevicons.ro, precum și orice alt material având legătură cu acesta trimis către dvs. prin email sau furnizat de dvs. prin orice altă modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse și orice alte materiale), aparțin SC MEVICONS S.R.L.  și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Nu permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele aflate pe www.mevicons.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea reprezentanților legali.  Este permisă crearea limitată, revocabilă și neexclusivă a hiper-linkurilor către pagina de index a www.mevicons.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă serviciul într-o lumină falsă, inșelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul firmei sau alte proprietăți grafice fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății. Acceptul dumneavoastră de a comunica cu noi pe această cale, fie că numai primiți aceste informații sau și în cazul în care dumneavoastră ne trimiteți informații pe cale electronică, reprezintă un accept echivalent cu semnatura olografă pe orice document fizic, ca și cum aceste informații ar fi tipărite pe un suport fizic, în scris.

2.2. Înregistrarea ca utilizator și confidențialitatea datelor personale

Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de Site, precum achiziționarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.mevicons.ro  sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (să vă creați un cont de utilizator pe Site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor și Condițiilor de utilizare a www.mevicons.ro  și a Politicii de Confidențialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Societate. Întrucât prevederile Termenilor și Condițiilor de utilizare și ai Politicii de Confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le verificați periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile www.mevicons.ro. Dacă folosiți acest Site, sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialității datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe Site și sunteți de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site. Prin înregistrarea ca utilizator al site-ului  vă vom solicita o serie de date personale, precum numele și prenumele, adresa de e-mail, data nașterii dar și alte informații cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.mevicons.ro cu respectarea drepturilor cu privire la protejarea intimității dvs.

3. Procesarea comenzilor

Comenzile pot fi plasate online oricând; Comenzile plasate în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare. Dacă clientul este nou, vânzătorul îşi asumă acceptarea comenzii din partea cumpărătorului în momentul în care există o confirmare telefonică sau prin e-mail. O dată lansată comanda online cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic) precum şi cu modul de operare al vânzătorului.

Comenzi speciale acestea sunt comenzi a căror valoare depășește suma de 5.000RON, aceste produse putând fi comandate, doar după ce se solicită o ofertă comercială, acest lucru se datorează faptului că produsul poate fi supus unor condiții:

  • produsele care nu se găsesc în permanență pe stoc (de ex. mașină de șapă,pompe de tencuit etc.) este necesară plata unui avans reprezentând, de regula, 60% din valoarea cu TVA a comenzii; în baza unui contract comercial semnat de cele două părți.
  • produsele nu pot fi livrat prin serviciul de curierat rapid (de regulă produse grele: panouri de cofrare, montați de cofrare) astfel se va percepe o altă taxă de transport în funcție de localitatea în care se va face livrarea.
  • Produsul necesită asistență tehnică și instructaj de punere în operă (ex.pompe de amestecare, aparate de gletuit)
  • Produsele care fac obiectul comenzii speciale nu pot fi returnate sau schimbate, decât în caz de defect de fabricație sau neconformitate;

S.C Mevicons SRL are dreptul de a refuza orice comandă din partea unui client, în condiţiile următoare: produsul comandat nu mai este pe stoc, imposibilitatea obţinerii confirmării de plată, identificarea unei erori.

Livrarea produselor: Se va face oriunde in România. S.C Mevicons SRL îşi rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienţilor. În Oradea, produsele pot fi livrate atât  la sediu magazinului cât şi prin curierat rapid. În ţară, produsele vor fi livrate doar prin curierat rapid.

Acceptarea bunurilor: La prezentarea de către firma de curierat a coletului, vă rugăm să semnaţi de primire şi să achitaţi contravaloarea acestuia. Ulterior, puteţi desigila coletul şi verifica produsul. Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în comandă. În acest caz vânzătorul îşi asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate. Recepţia produselor, reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi funcţionează. Atenție! La primirea coletului verificați starea produsului! Dacă observați deteriorarea acestuia, documentați acest eveniment prin proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat (curierul).

Transferul de proprietate: În cazul plăţii prin ordin de plată, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii după confirmarea plăţii. În cazul livrării bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii şi va avea dreptul să deschidă coletul după semnarea documentului de transport şi efectuarea plaţii.

4. Obligaţiile vânzătorului:

Vânzătorul pune la dispoziţia cumpărătorului, în mod gratuit, informaţii profesionale cu privire la produsele şi serviciile sale pentru a atinge finalitatea menţionată în comanda online. Conţinutul publicat în magazinul virtual  are caracter orientativ şi sunt  informaţii despre produsele comercializate de acesta. Caracteristicile produselor şi documentaţia tehnică aferentă acestora, prezentate pe site sunt puse la dispoziţie de către producători şi furnizori; Vânzătorul intreprinde demersuri în mod constant pentru a prezenta informaţii cât mai corecte şi relevante pentru produsele oferite spre vânzare. Dacă preţurile sau alte informaţii despre produs au fost afişate greşit ne alocăm dreptul de a nu onora comanda şi de a anunţa clientul în legătură cu eroarea intervenită dacă livrarea nu s-a efectuat. Imaginile produselor sunt afişate în magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot fii diferite sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanţe de culoare) de aspectul real al produsului, în funcţie de lotul în care au fost fabricate.

5. Preţurile:

Cu excepţia cazurilor în care este prevăzut altfel, preţurile produselor afişate pe  www.mevicons.ro reprezintă preţurile finale de cumpărare şi includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 24%, valabilă în România). Preţurile finale de cumpărare pot fi preţuri sugerate de către producători sau furnizori, sau pot fi estimate in funcţie de preţurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preţurile finale de cumpărare se pot modifica fără o notificare prealabila, si nu reprezintă obligaţie contractuală pentru SC  MEVICONS SRL.

6.Modalități de plată

Pentru efectuarea plăţii produselor comandate, puteţi alege dintre următoarele metode de plată:

a. Numerar direct în magazin

b. Transfer bancar în contul societăţii (Produsul este livrat în momentul achitării prețului final de pe factură).

c. Plata Ramburs: Dacă achiziționarea se face prin curier, aveți posibilitatea plății ramburs, respectiv la primirea produsului. Valoarea produsului se plătește în numerar curierului + valoarea transportului conform facturii emise.

 7. Modalităţi de livrare:

a. Ridicare personală de la sediul  SC MEVICONS SRL din ORADEA, Oradea str. Simion Bărnuţiu nr.27 (vis-a-vis de staţia OMV Decebal)
b. Prin curierat rapid: acest serviciu este de tipul de la uşă la uşă, aducând coletul la adresa indicată de client, cu un  termen de livrare de maxim 48 ore, cu excepţia cazurilor de forţă majoră.

8. Garanţia:

Toate produsele sunt vândute sub garanţia oferită de producător şi au cel puţin un an garanţie pentru defecte de fabricaţie. Sunt excluse de la garanţie cazurile de uzură normală sau în urma unei folosirii necorespunzătoare.  Cheltuielile de expediere către Mevicons SRL vor fi suportate de către client. Produsele vor fi însoţite de o solicitare scrisă, de garanţie şi o copie a facturii, bonului fiscal şi certificatului de garanţie prin care au fost cumpărate de la SC MEVICONS SRL.

Situaţii care pot duce la pierderea garanţiei:

a.  au avut loc intervenţii sau modificări  la marfa livrată de noi, de către terţi fără acordul nostru scris;

b. atunci când cumpărătorul nu respectă normele pentru utilizare obiectului achiziţionat (instrucţiunile de utilizare) şi în mod deosebit nu permite executarea verificărilor prevăzute în mod corespunzător.

c. Produsul prezintă urme de vandalism, rugină, vopsea, materiale de construcţii, ulei, sudură, crăpături, fisuri sau urme ale unor acţiuni directe ,exterioare.

d. Produsul nu a fost utilizat în conformitate cu destinaţia acestuia indicată de către producător/vânzător.

e. Exceptate de la garanţie sunt toate materialele  şi piesele, care se uzează natural ca urmare a utilizării lor sau care trebuie înnnoite regulat

Reparaţia/înlocuirea:

În funcţie de complexitatea reparaţiilor necesare şi de disponibilitatea pieselor de schimb pentru readucerea în stare de funcţionare a produsului, durata medie alocată este de 30 de zile. În cazul în care se constată că produsul a fost utilizat necorespunzator, sau defecţiunea aparută a fost cauzată de către cumpărător sau alţi factori externi care nu au legatură cu lipsa de conformitate a produsului, costul reparaţiilor va fi suportate în întregime de către cumpărător. În această situaţie costul expedierii produsului înapoi către cumpărător va fi suportat de acesta.

 9 . Prezentarea produselor

S.C. MEVICONS SRL îşi rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra preţurilor şi datelor tehnice prezente pe site-ul www.mevicons.ro, fără o inştiinţare prealabilă. Datele tehnice prezente pe site-ul www.mevicons.ro au caracter informativ şi nu reprezintă o obligaţie contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.mevicons.ro au caracter informativ şi pot exista diferenţe între acestea şi produs.

10. Politica de retur

Conform OG nr. 130/2000, republicată, consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Singurele costuri care cad în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

SC MEVICONS SRL oferă persoanelor fizice posibilitatea de retur a produselor în 30 de zile calendaristice. Returul produselor se face la sediul societăţii sau prin serviciul de curierat agreat , în termen de 30 zile calendaristice de la data emiterii facturii. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunţării unilaterale a contractului de către consumator, fără alte cheltuieli suplimentare ( de ex. comisioane) cu excepţia cheltuielilor directe de returnare a produselor care se vor scădea din preţul plătit.

Pot fi returnate produse care:

nu depăşesc termenul de 30 de zile de la data primirii;

nu corespund specificaţiilor tehnice menţionate în comandă;

nu au făcut obiectul unei comenzi speciale (COMANDA SPECIALĂ este definită ca fiind lista de produse comandată de către beneficiar şi care nu se află în stocul uzual al furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme şi a plăţii unui avans, în termenii agreaţi de părţi. Furnizorul îl va informa pe beneficiar dacă oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.);

nu prezintă urme de lovire sau deteriorare;

sunt în termenul de garanţie ;

nu fac parte din categoria produselor care prin natura lor, nu pot fi returnate , cu excepţia situaţiei în care sunt încă sigilate;

nu prezintă urme vizibile de uzură;

ambalajul si etichetele de identificare ale produselor sunt integre; Eticheta există şi poate fi citită/scanată

se returnează la unitatea de ambalare (pachet, rolă, cutie, sac, etc);

sunt insoţite de accesoriile aparţinând produsului.

Nerespectarea condiţiilor de mai sus, precum şi punerea produsului, prin orice mijloc, într-o stare necorespunzatoare repunerii în vânzare, duce la refuzul returului.

Produsele se returnează în ambalajul original, însoţite de factură fiscală şi/sau bonul fiscal de achiziţie, precum şi documentaţia aferentă  (fişe tehnice, manuale de utilizare, documentaţie tehnică, certificate de garanţie şi/sau conformitate).

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situaţia unor abuzuri (returnări repetate).

11. Legislaţia aplicabilă

Serviciile oferite de societate prin intermediul www.mevicons.ro sunt guvernate de dispoziţiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerţul electronic, Ordonanţa 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, HG 448/2005. Termenii şi condiţiile www.mevicons.ro se supun legislaţiei române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamaţiei la sediul SC MEVICONS SRL. În cazul în care nu se poate ajunge la o înţelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre părţi se vor supune rezolvării instanţelor judecătoreşti competente de pe raza municipiului ORADEA.

12. Confidentialitatea datelor

Puteti afla mai multe informatii despre felul in care prelucram datele cu caracter personal pe pagina Politica de Confidentialitate. De asemenea, informatii suplimentare despre cookie-urile folosite in cadrul site-ului nostru pot fi gasite pe pagina Politica Cookies.